Lapsa – Prāta Vētra

Lapsa Kūmiņš smaida
Mēs zinām, zinām ko viņš gaida

Pirms gadiem piecpadsmit (ja nemaldos) krodziņā Pulkvedim neviens neraksta bija sarīkots lielisks pasākums ar dejām. Mūziku spēlēja mazpazīstama grupa Prāta Vētra, bet vakaru vadīja tās līderis Renārs Kaupers. Izdejojāmies ne pa jokam, vakars bija izdevies uz urrā. Īpaši palicis atmiņā jokainais gabals par samaļotiem.

Toreiz mums ne prātā nenāca, ka šī pati grupa spēlēs pārpildītā Skonto stadionā vismaz 20 000 fanātu priekšā. Tiešām, tas bija lieliski – visu iemīļotā grupa nevis spēlēja koncertu, bet gan vadīja draugu pasākumu. Izdziedājās un izkustējās visi, kas to gribēja, un man ir jāsaka – tie nebija gudri cilvēki, kas neizmantoja šo izdevību. Kaupers un PV bija sarīkojuši īstus svētkus visiem.

Cita starpā, Prāta Vētra bija parūpējušies par lielisku šovu. Priekš Latvijas mērogiem pat grandiozu. Saprotams, to nevar salīdzināt ar Londonas olimpiādes slēgšanu vai atklāšanu, bet Rīgā es neko lieliskāku neatceros. Varbūt vienīgi meitene Gāga šamos pārspļaus. Tomēr es nedomāju, ka kāds pietuvosies tai ciešajai saiknei starp izpildītājiem un publiku, kāda tā bija vakar.

Koncerta sākumā uz skatuves parādījās trīs BMX braucēji. Daudzi domāja, ka PV vienkārši liek atcerēties par mūsu panākumiem olimpiādē, bet gabala beigās, kad braucēji noņem ķiveres, visi atpazīst Māri Štrombergu ar visu Zelta medaļu kaklā. Publikas sajūsmai nav robežas. Es notraušu asaru – esmu emocionāls kā tāds skolas skuķis.

Koncerta pirmā daļa beidzas, lai tūlīt dotu vietu nākamajai. Šeit PV uzdodas par kosmonautiem – vispār interesanti no šova viedokļa. Uz skatuves tiek uzaicināts Latvijas slavenākais reperis – Gustavo. Forši.

Nobeiguma daļā PV atkal ir normāli ģērbušies, un spēlē savus klasiskos gabalus. Tos publika ir gaidījusi visvairāk. Visi dzied līdzi. No tribīņu augšas paveras lielisks skats uz roku mežu, kas sinhroni kustās līdzi mūziķu darbībai.



Beigās pienāk atvadu brīdis, un PV izstiepj to bezmaz vai kilometru garumā. Rodas iespaids, ka Kaupers pats nezina ar kādu gabalu viņš vēlas šo konci nobeigt. Daļa publikas jau ir aizdevusies prom, būdama pārliecībā, ka bez paklanīšanās uz visām debess pusēm vairs nekā nebūs, kad Kaupers atkal uzmauc kaklā ģitāru un PV atkal spēlē par samaļotiem. Tāpat kā toreiz pirms daudziem, daudziem gadiem.

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Līdakas

Gavēnis

Ogriņš