Atkal TOP 100 (7)

Donovan 1965 - Summer Day Reflection Songs  
Reti ir tā, ka kādu mūziku apgūsti kopā ar bērniem. Man tā ir gadījies ar Donovanu. Krišam Vecrīgā dzīvoja kāds korišs – vārdā Atis, Ansis vai kā tamlīdzīgi. Tas arī ierādīja mums visiem šo Donovana dubultnieku. Man tajā iepatikās uzreiz virkne lietu – Catch The Wind, Ballad Of Geraldine, Universal Soldier, Remember The Alamo, Goldwatch Blues, bet bērniem savukārt Car Car (Riding In My Car), Circus Of Sour, Candy Man, Tangerine Puppet. Īsāk sakot, katrs varēja no Donovana ko smelties, un tāpēc šis dziedātājs mūsu mājās bija lielā cieņā. Vēlāk, kad Lāsma jau bija tīņa vecumā, viņa iemācījās dziedāt un strinkšķināt uz ģitāras Colours un To Try For The Sun – mani tas trakoti aizkustināja. Lāsmas māsīca Zane, redzot cik ļoti Donovans tiek mīlēts, iedāvināja manai meitai vēl kādu šaibu ar viņa dziesmām. Diemžēl tās izrādījās stipri atšķirīgas no mūsu iecienītajām, un tāpēc mēs mērķtiecīgi sākām meklēt Summer Day Reflection Songs. Mēs gan tobrīd nezinājām šā diska nosaukuma, un tāpēc savācām vēl pāris albumu, kas mums tā īsti negāja pie sirds, līdz beigās uzgājām īsto – vēl nebija estājies “internāta” laikmets, kad atrast informāciju par jebkuru izpildītāju vai lietu ir vieglāk par vieglu.
Mjā, tā nu sanāk, ka Donovan ir pēdējais no izpildītājiem, kas vēl tika meklēts pa vecam – bez gūgle wiki vai kādu citu līdzīgu rīku palīdzības. Tas, protams, piedod Donovanam vērtību manās acīs. Turklāt es viņu iepazinu pirms Dilana, kas bija svarīgi – nebija neviena, kas aizēnotu Donovanu.
Jā, no tādām lietām tik viegli vis neatkratīsies. Vēlāk man vēl ietrāpījās kāds cits Donovana ripulis – Beat Cafe, kas gan bija stipri atšķirīgs no klasikas, bet tam arī bija savs, īpašs smeķis. Kopumā teikšu, ka Donovan ir ļoti cienījams pilsonis – kā teiktu Ainars – tāpēc jau arī viņš ir manā TOP 100.

Doors - 1971 LA Woman
Students-praktikants vada stundu: –Bērni, atbildiet, kas ir mūsu mīļākie augi?
–Kaņepītes! –Magonīte!
Pieceļas nākošais un saka: –Gurķis!
–Kas par gurķi? Tas ir “2”! Sēdies! Kā tevi sauc?
–Pēteris Kāsītis.
–Kāsītis!? Ak, KĀSĪTIS!...

TAS TAČU DŽIMS!


Dr. Hook 1973 - Belly Up!
Mīlestība no pirmā acu uzmetiena.

Dr. John 1992 - Goin' Backto New Orleans
Jā, tieši kā rakstīts – Goin' Backto New Orleans.


Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Līdakas

Gavēnis

Ogriņš