Krišs

-   Cik labi ir nepiedzerties, un otrā dienā justies labi – saka Ingrīda.
-  Jā, tā ir vecuma pazīme – es piekrītu.

Vakar pēc sešu gadu prombūtnes pie mums atkal ciemojās Eva un Krišs – kopā ar savu atvasi – Kārli Andreju, vai Karlosu Andrea Siks-Sika (droši vien rakstāms ar „c”). Tie meksikāņu birokrātijas ceļi ir neizdibināmi. Droši vien kaut kā līdzīgi radās vārds Ostaps Suleimans Berta-Marija Bender-bejs. Nu, bērns pie tādām lietām jau nav vainīgs. Šādas aplamības pastrādā vecāki, birokrātija un baznīca kopistiski, lai vēlāk bērnam būtu ko atcerēties. Jaunietis gan izskatās aplam apmierināts ar dzīvi – viņu pat nesatrauc Latvijas „vasaras” stindzinošais pieskāriens.

Savādāk viss ir kā senāk, tikai mēs visi – zināms, izņemot Krišu – esam palikuši vecāki, resnāki, grumbaināki, pat pelēkāki. Vienīgi Krišs kā tāds Dorians Grejs – nemainās ne locekļa. Tāpat savā skaļajā balsī runā visādus kalambūrus, un mums ir nedaudz jāiespringst, lai noskaņotos uz viņa viļņa. Īpaši jau Zigmāram, kas ir ieradies viens bez Edītes. Tā nav laba zīme – nokļūt šās meitenes nelabvēlībā ir tipiski nelabais. Zigmāram būtu ātrāk jādodas pie sievas nolūgties.

Aivaronkulis un Guntiņa ir kļuvuši par dubultvecvecākiem (mazmeitiņa), un, iespējams, tāpēc uzvedas nedaudz sapņaini. Ingmārs ar Ievu gan ir kā tā nemainīga vērtība. Lai gan iespējams man tā tikai liekās, jo viņi taču dzīvo mums kaimiņos. Jā, vēl bērni, kuri strauji tuvojas robežlīnijai, ko sarunvalodā sauc „tridcārs” – tātad trīsdesmit. Prieks, ka viņiem viss labi – kaut tā būtu vienmēr.

Jā, dzērienu bija bez sava gala un malas. Es biju sapircis viskautko, Ingmārs laikam pa vakariem būs nodzēris skopumu un ieradās ar buntīti vīnu, bet visvairāk dzeramā ir pašam Krišam – dažādi Meksikas dzērieni, kuriem visiem mums ir jāparāda pienācīgs gods. Jā, ir kaifīgi sajaukt labu margaritu, bet vakara izskaņā izmest šotiņu 100% agaves. Tomēr, kā jau teicu, piedzēries nav neviens, un rīts ir saulains gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. 

Ģīmjgrāmatā kāds ir safočējis 1001 baraviku, ko esot salasījis tepat Latvijas mežos. Gribas aizlaist kopā ar Krišu un kompāniju sēnēs. Gluži kā senos laikos.

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Līdakas

Gavēnis

Ogriņš