Vīruss Grēta


Sen, kaut kad 90tajos, mans priekšnieks bija anglis. Reizi mēnesī vai divos viņam atradās laiks mani apciemot, lai iedvesmotu diženiem darbiem. Tie gan nekad nematerializējās – pie vainas bija mans pofigisms un pilnīgs pozitīvas domāšanas trūkums. Man glāze tā arī palika pustukša; puspilnu to es nekad neieraudzīju.

Reiz anglis iepeldēja pie mums birojā tāds domīgs. Kad prasīju, kas vainas, šis atbildēja, ka viņam ir likusies dīvaina airBaltic lidmašīnas stjuarta (vīrieškārtas) dīvainā piezīmē nolaižoties.
-         By the way this aircraft is being landed automatically. If the flight fucks up, please don’t blame the pilot.
Acīmredzot tik atklātu un tiešu paziņojumu mans priekšnieks nekad agrāk nebija dzirdējis.

Kāpēc es to tagad atceros? Pavisam vienkārši – vakar ģīmjgrāmatā kāds bija nopublicējis karikatūru, kur ļoķenes pasažierim pilots skaidro, ka COVID-19 straujās izplatības dēļ viņš strādā no mājām...

Nuja – tā var būt. Vispār “Kroņa vīruss” ir tik dīvains un īpašs, ka gribot negribot sanāk par to domāt vairāk par visādām cūku gripām vai ebolu. Tā galvenā īpašība bez lipīguma un salīdzinoši augstās mirstības slēpjas apstāklī, ka jaunajiem tā nav bīstama; no coronas mirst vecie. Neviļus nāk prātā skolniece Grēta. Vai tik viņai nav kāds sakars ar šāda vīrusa radīšanu, kas ir vērsts pret paaudzēm, kas ir atbildīgas par globālo sasilšanu? Iztēlojieties, kā skolnieki dauzās skolā, viegli nodod cits citam slimību, no kuras paši nenieka necieš. Toties, pārnākuši mājās, viņi ar to aplaiž ne tikai vecākus, bet arī savu onkuli, kuram pašam varbūt bērnu nav, bet toties ir sešlitrīgs apvidnieks. Tas gan neko citu, izņemto asfaltu, savā mūžā nav pieredzējis. Bet rezultāts ir tāds, kāds tas ir – vecīši atņirdzas, bet ļaunā Grēta var līksmot (kopā ar sociālās apdrošināšanas kantori, kas ir ietaupījis uz pensijām).

Jā, pareizāk šim vīrusam dot Grētas vārdu. Ja jau viesuļvētrām tiek doti sieviešu vārdi, kāpēc gan tā nevar darīt ar vīrusu? Turklāt tā ir tik izsmalcināta jauno atriebība vecākajām paaudzēm, kas ir atbildīgas par visu slikto, ko mantos jaunie.

Ir dzirdēts, ka kāds neparasti atjautīgs pedofils ir izgatavojis seksa lelli ar Grētas seju. Viņš to pat izīrējot kungiem, kas no cīņas par globālo sasilšanu ir tā safārējušies, ka ir gatavi minēto lelli īrēt par 300 zaļajiem par seansu. Tagad, ar Grētas vīrusa parādīšanos, varbūt šie pedofili pierautos, jo kurš gan gribēs gulēt ar slimības simbolu? Varbūt šādi pat ir iespējams ārstēt pedofilus.

Muļķīgs teksts, vai ne?




Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Līdakas

Gavēnis

Ogriņš