NBA 2019/20


It was the year of the Beatles
It was the year of the Stones...

Liekas, ka nākamais gads NBA būs kaut kas neiedomājams. Kad klubi viens pēc otra spēlē "all-in" – tas ir vienkārši neiedomājami!

Pirmie, manuprāt, bija Dallasa, kas agresīvi pievāca KP. Tiešām nezinu, kas no tā iznāks, bet ceru... Tā gribas redzēt, ka Eiropas duo, iekabinās visiem. Porziņģis kopā ar Dončiču. Neilgi pirms šī trade, es kaut kādā vietnē nokomentēju, ka KP ideālais klubs būtu Dallasa, jo 1) Dončičs, 2) viņi zina, kā izmantot garu PF (Dirks) 3) TX nodokļu slogs ir ievērojami zemāks, un tāpēc liepājniekam tas būtu papildus izdevīgi. Biju šokā, kad drīz vien KP tiešām piezemējās Dallasās – es nespēju noticēt, ka Ņujorka atteiksies no viņa. Tomēr tā notika. Un vēl atklājās dīvainas, nesaprotamas lietas, par kurām es labprāt aizmirstu. Tomēr es ticu, ka šī pasaka ir ar laimīgām beigām, un nākamgad mēs vērosim brīnišķīgu basketbolu Mavs izpildījumā.

Nākamais, kas satricināja līgu bija Nets ar Duranta un Ērvinga piesaisti. Tas gan diez vai ietekmēs cīņu par nākamā gada titulu, bet drīzāk paliks atmiņā kā Knicks pilnīgs fiasko – viņi atdeva KP, lai tiktu pie šīm divām zvaigznēm. Latvieši teiktu – apdirsās. Tomēr, lai neizklausītos prasti, teikšu, ka klubam mainījās prioritātes. Smieklīgākais šajā stāstā ir tas, ka Ņujorkas klubs šovasar nevar darīt pat to, ko darītu jebkurš, nonācis līdzīgā situācijā – viņi nevar savākt sliktus kontraktus no citām komandām apmaiņā pret pirmās kārtas drafta izvēlēm. Kāpēc tad viņi aizmainīja KP? Lai atbrīvotos no sliktajiem THJ un Kortnija Lī kontraktiem. Ja tagad ņemtu citus vietā, tā būtu jau publiska atzīšanās – jā, mēs apdirsāmies. Tā vietā Ņujorka ir savākusi sešus PF un viņiem ir daudz laika apdomāt, ko ar viņiem visiem iesākt.

Tomēr visu šo sāgu tūlīt pat aizēnoja Frīdas Kalo nemīlētā radagabala (uzacis!) Entonija Deivisa nonākšana Losandželosā pie Karaļa Džeimsa. Pēdējā laikā gan par karali reti kurš viņu dēvē – laikam gadi pie vainas. Cemme tikai ka Lakers bija jāatdod praktiski visa komanda par šo zvaigzni. Rezultātā zvaigznes ir, bet komandas nav. Spēlētājus gan varot sasēņot – zina stāstīt spečuki.

Ar šo maiņu likās, ka nākamās sezonas čempions ir zināms, bet te nāca jauna sensācija – Kavai Lenards uz Clippers. Un ne tikai viņš, bet arī Oklahomas Pola Džordža pirkšana par vienkārši fantastisku pirmās kārtas izvēļu skaitu. Jā, Oklahoma ir izziņojusi pārbūvi, un tas daudz ko izmaina. Tagad jau Clippers liekas nākamās sezonas favorīti.

Tā tas būtu, ka Hjūstona būtu mierā ar jaunradušos situāciju – viņi uz “nervu pamata” atpirka no Oklahomas Raselu Vestbruku – triple-double karali. Iznāk, ka arī Hjūstona ir all-in. Tas viss, protams, nemazina Fildadelfijas, Milvoku, Jutas, Denveras un vēl daudzu citu ambīcijas. Īsāk sakot – briest klope, un daudz ko izšķirs, kā spēlēs zvaigznes. Gribas cerēt, ka jaunās, piemēram, Kristaps-Dončičs. Bet varbūt vecās atzītās. Būs jautri!




Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Līdakas

Gavēnis

Ogriņš