Jaungada apņemšanās.

Līdz šim man tāda ir bijusi viena. Pirms gadiem 10 apņēmos atmest smēķēšanu 1. janvārī, kā arī to izdarīju. Vairāk neesmu sevi nomocījis ar nopietniem solījumiem. Vienu otru gadu esmu domājis, ko vēl tādu derētu ieviest, bet nekad tas nav bijis pārāk nopietni. Visi mani nodomi kaut kādā psiholoģiskā brīdī sākt, piemēram, neticami novājēt, nekad nav notikuši 1. janvārī.

Šogad nolēmu rīkoties savādāk, un apņemties virkni dažādu lietu. Kas mani uz to mudina? Grūti pateikt. Pēdējā ceļojumā es sajutos slikti. Iemesli tam bija vairāki – mēs neceļojām kā pieklājas; drīzāk kā mazspējīgi pensionāri. Traucēja gan uzstādījumi, gan paša fizikālās spējas. Tagad dikti sagribējās kaut reizi vēl paceļot kā cilvēkam – kājām, ar mugureni plecos. Rāpties kalnos, zvejot zives – darīt visu to, kas dzīvē ir pietrūcis.

Nu, lai pārstātu justies kā lēmēts pensionārs, vajag vairāk kustēties. Tātad katru darba dienu ir jāceļas 6:00, un jāiet staigāt ar suni. Pēc tam jāvingro. Pēdējā laikā man šī lieta bija izbeigusies. Vajag atjaunot. Brīvdienās – peldbaseins un sauna. Pēc tam alus garšo neticami labi. Arī šeit būtu jāievēro mērenība. Darba dienās ne vairāk kā viena alkohola vienība (pudele alus, glāzes vīna vai longdrinka). Brīvdienās jau var arī ieraut, bet ne tā, ka suns ģīmi laiza, t.i., nedrīkst būt paģiras.

Svarīgāk par alkohola patēriņa ierobežošanu ir samazināt dzīvsvaru – vēlams zem 100 kg. Savādāk kalnos nav ko darīt. Jāatsauc atmiņā vecā svara novērotāja programma, pie kuras arī ir stingri jāturas. Nekādu saldumu un pierīšanās vakaros kombinācijā ar vīnu. Medu lietot ne vairāk kā citos apstākļos tiktu lietots cukurs. Ne vairāk kā viens kārums dienā; ja tā ir iepriekš minētā alkohola vienība – tad ar to ir jāpietiek.

Man ir šausmīgi pasliktinājusies redze. jāierobežo blenšana ekrānā. Nedrīkst pat ienest kompi guļamistabā. Nekāda NBA vai filmu skatīšanās pa naktīm. Ja raksti, tad sēžot. Ne vairāk kā viens blogs nedēļā. Labāk vairāk lasīt pašam. Darbā ģīmjgrāmatā uzturēties tikai pa pusstundai no rīta, pēc pusdienām un pirms došanās mājup. Moška “aiz nav, ko darīt” sākšu atkal strādāt? Tas tik būtu joks! Vispār labāk būtu, ja mani atlaistu pēc 2-4 gadiem, nekā tagad. Bet būs, kā būs. Muguru liekt netaisos.

Divos vārdos tas arī viss. Viena diena jau izturēta šajā necilvēciskajā režīmā. Redzēs, vai pietiks spēka otrai. 

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Līdakas

Gavēnis

Ogriņš