Konflikts


Mana pirmā Prozas darbnīcu nodarbība (pārējiem otrā). Ko lai saka? Šausmīgi kontrastains pasākums. Rolands un Ieva viens otram ir pilnīgs pretstats! Nekad nebiju iedomājies, ka tā varētu būt.

Pirmais mūs apstrādāja Rolands. Tāds padrūms, nedaudz izkāmējis tips. Kad viņš saka, ka ir sasirdzis ar austrumu filozofiju un kultūru, es pa ceļam pazaudēju, ko viņš tur stāsta par austrumiem, un domāju, ka tagad viņš sāks sūdzēties par kādu ligu vai ko tamlīdzīgu. Optimisms viņam piemīt tikpat, cik Dekaelam – tātad nemaz. Izejot no analoģijas secinu – laikam viņš ir neparasti gudrs.

Ar mums Rolands apietas kā garīgi atpalikušiem. Stāsta vispār zināmas lietas lēnā, nogurušā balsī. Neparasti sistemātiski un pārliecinoši. Tekstu pavada ar slaidiem uz sienas, kas ir novesti līdz perfekcijai. Izskatās, ka viņš baidās spert soli pa labi vai ap kreisi, jo katra novirzīšanās no prezentācijas būtu kas briesmīgs.

Ar savu sakāmo Rolands tiek galā čum ātrāk, nekā pats to gribējis un gaidījis, un uz mirkli paliek nedaudz cilvēciskāks – sāk runāt dzīvāk, interesantāk.

Tad viņu nomaina Ieva, un viss sagriežas ar kājām gaisā. Ieva runā daudz, nemitīgi pārlecot no vienas domas pie citas. Runā ārkārtīgi interesanti, ik pa brīžam iemaldoties visādos off-topikos. Izstāsta kādu vecu aņuku, atsaucas uz kādu ImKas dziesmiņu, frāze no kuras nejauši iemaldījusies viņas teiktajā. Īsāk sakot – mūsu cilvēks. Ar viņu būtu patīkami vadīt garus alkoholiskus vakarus un apspriest dajebko – meitene ir neparasti erudīta un par visām lietām viņai ir savs, interesants viedoklis. Kā lektors, kolokvija organizētājs vai vienkārši pasniedzējs gan viņa īsti neder – pārāk haotiska. Tomēr, ja es turpināšu apmeklēt šos kursus, tad visticamāk viņas dēļ – mūsdienās tik reti sanāk sastapt interesantus tipāžus – turklāt ne tikai virtuāli, bet arī dabā.

Jā, nekāds konflikts man ar Rolandu vai Ievu neveidojās – tas bija lekcijas temats. Vienīgā kofliktsituācija bija starp manu palēnināto uztveri un Ievas pasniegšanas manieri. Bet tā nav nekāda mirstamā vaina.


Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Līdakas

Gavēnis

Ogriņš