Don’t Panic - Coldplay

And we live in a beautiful world

Katrā kompānijā vienmēr atradīsies kāds idiņš, kas samaitās burvīgu, klusu rītu ar kādu uzmācīgi pamuļķu melodiju. Ja neviens cits nepiesakās, tad parasti tas esmu es. Arī šajā rītā man neizdodas noturēties. Mēs kopā ar brāli un brālēniem esam noīrējuši namiņu uz ūdens, un iepriekšējo vakaru it kā makšķerējuši. Es saku “it kā” tāpēc, ka patiesībā mēs vairāk pļāpājām un dzērām vīnu, nekā tvarstījām zives – mēs tiekamies tik reti. Nu, un tagad, kad uzslienamies uz pakaļkājām, man galvā mīt tāda dīvaini samtaina sajūta, kura, liekas, saplūst ar dūmaku, kas ceļas no ezera ūdeņiem, un man sagribas to visu samaitāt, uzliekot Don’t Panic. Jānis un Juris paskatās uz mani ar skatienu – “Tas Mārtiņš ir neārstējams”. Vienīgi Andrejs uztver manu noskaņojumu.

Tagad es šos vairāk nekā gadu vecos notikumus atceros, klausoties Daniela Lanuā Still Water – tātad pilnīgi bezsakarā. Tad mani pēkšņi pārņem nepārvarama vēlme sacept izlasīti tādā garā – dzīve taču ir tik neparasti skaists piedzīvojums. Uzreiz nolemju, ka sargāšos no parastajām kļūdām. Izlasē nebūs nekādas puņķainas šļupstēšanas par mīlestību vai gaudošana mēness gaismā blūza ritmā. Mēs dzīvojam brīnišķīgā pasaulē, un tādu mūziku es vēlos atrast. Tādu, kā tas rīts uz ezera.

Nočakarējos ne pa jokam, un, protams, nekas nesanāca. Lai arī grābstījos pa visiem folderiem, Klāsa 101 ieskaitot (vienīgi esošās kompilācijas palika neskartas). Kaut ko jau beigās savācu, bet rādās, ka šis vingrinājums būs jāatkārto. Interesanti, ka vairums iekļauto gabalu ir no Klāsa 101. Gandrīz jājautā kā Kiseļovam – “думайте случайность? мне так не кажется.”

1. Quattro (World Drifts In) – Calexico
2. About You – The Jesus And Mary Chain
3. It's a Wonderful Life – Sparklehorse
4. Golden Age – Beck
5. Laser Beam – Low
6. Singalong Junk – Paul McCartney
7. J'Ai Dormi Sous L'Eau – Air
8. That's Why God Made Movies – Paul Simon
9. Weight – The Band
10. No surprises – Radiohead
11. People People – Love Supreme
12. Son of Sam – Ellioth Smith
13. April's Song – Real Estate
14. Happy Hour – Ted Hawkins
15. Cold Cold Ground – Tom Waits
16. Weighted Down (The Prison Song) – Skip Spence
17. Brainy – The National
18. Heart Of Gold – Neil Young
19. I Talk To The Wind – King Crimson


Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Līdakas

Gavēnis

Ogriņš