3PK

Lai cilvēce nonāktu līdz 3PK, ir nepieciešami divi idioti. Kad viens tāds iesēdās Kremlī, kļuva neomulīgi. Ja cilvēkam šķiet, ka lielākā nelaime pasaulē ir PSRS, t.i., Ļaunuma Impērijas sabrukums, ko tad tāds saprot ar vislielāko laimi? Vai tik ne šādas impērijas atjaunošanu? Turklāt pie varas Krievijā viņš tika, pateicoties veiksmīgai kara darbībai Čečenijā. Vēlāk viņam bija iespēja salīdzināt, kas ir vieglāk – iegūt popularitāti panākot savas valsts ekonomisku augšupeju vai vienkārši iebrūkot kaimiņzemē – Ukrainā. Izvēle izrādījās viegla – karš.

Tad nu vajadzīgs tikai otrs idiots. Zinot vidējā amerikāņa intelektuālo līmeni, man visus šos gadus likās nesaprotami, kā viņi spēj ievēlēt spēcīgus prezidentus – Klintonu, Obamu, Reiganu. Nu, Bušs juniors jau bija tuvāk vidējam amerikānim – to nevar noliegt. Tas tad arī pamanījās sastrādāt pulka sūdu Tuvajos Austrumos un arī citur pasaulē.

Tad nāca klasisko redneku triumfa brīdis – Trampa ievēlēšana. Par šā tā saucamā prezidenta intelektuālajām spējām, manuprāt, nevienam nav šaubu. Visi skaidri zina, ka viņš ir pūļa barvedis un prot ar to manipulēt. Šaubas radās par to, cik lielā mērā viņš ir Putina, t.i., čekistu kontrolēts cilvēks un cik lielā mērā vienkārši demagogs, kam visi līdzekļi labi mērķa realizēšanai. Par to, kas ir mērķis, šaubu nav - tas ir atrasties lielā Realitātes Šova, ko sauc par mūsdienu Ameriku, epicentrā. Jo Trampu interesē tikai viens cilvēks pasaulē – Donalds Tramps.

Tad nu man sirdī iezagās nemiers, cik bīstams cilvēks ir šis ASV prezidents. Ja viņš vienkārši ir Putina marionete, tad Latvijas tāpat kā pārējo Baltijas valstu neatkarība ir briesmās. Otra it kā labāka varbūtība ir, ka viņš vienkārši ir impulsīvs stulbenis, kas darīs dajebko, lai tikai noturētos uz viļņa un visu uzmanības centrā.

Joprojām nezinu, kurš variants ir īstais, bet varbūt abu kombinācija. Viens ir skaidrs – Tramps ir gatavs savas politikas pagriezieniem par 180 grādiem, turklāt nekautrēsies līdzekļu izvēlē – tātad arī pielietot militāru spēku. Vēl gluži nesen viņš deklarēja, ka neiesaistīsies konfliktos, kas risinās tūkstošiem kilometru prom no ASV. Tas netraucēja viņam pagāšnakt bombardēt Sīriju.

Saprotiet mani pareizi, es neatbalstu Sīrijas prezidentu, kas izmanto ķīmiskos ieročus pats pret savu tautu. Protams, nē. Gribu tikai uzsvērt, cik tas ir bīstami tā uzreiz ķerties pie ieročiem. Īpaši tad, kad nav izsmelti visi diplomātijas līdzekļi konflikta noregulēšanai. Esmu pārliecināts, ka Tramps rīkojās tik radikāli ne jau Sīrijas “smuko bērniņu” dēļ, kas cieta Asada barbariskajā ķīmisko ieroču uzbrukumā. Manuprāt, Tramps cenšas vienkārši novērst uzmanību no savas neveiksmīgās politikas, un likt šaubīties par viņa sakariem ar Kremli ievēlēšanas kampaņas laikā.

Baidos, ka ar tādu pašu vieglumu kā pavēlēt bombardēt Sīriju, Tramps var uzsākt jebkuru citu militāru avantūru, un, atceroties otru idiotu Kremlī, cik tur vairs tālu no 3PK...

Es baidos.

Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Līdakas

Gavēnis

Ogriņš