Ciešanas

 Pasaulē nav iespējamas lielākas ciešanas kā tad, kad vīrietim ir temperatūra virs 37,0. Izbaudu šo pieredzi: nevesels sajutos jau sestdien, svētdien man sāpēja galva, bet es ārstējos ar sīvo, kas, savukārt, neļāva man saslimt vakar – man oficiāli skaitījās paģiras. Varēju gan uzturēt versiju, ka esmu saindēts – Spirits & Wine man piegādāja dīvainu vīnu – plastmasas pudelēs. Arī garšoja tas īpatnēji – ar tādu savādu rūgtuma piegaršu. Lietu vēl dīvaināku padara apstāklis, ka šņabja tirgotāji man bija piegādājuši liekas 6 pudeles, bet neviens nepūlējās tās atgūt – lai arī es informēju piegādātāju par kļūdu.

Tā nu mēs esam nonākuši līdz izgājušajai naktij, kad manas īstās ciešanas tikai sākās. Iesākumā man nepārtraukti sala, un es domās nolādēju Ingrīdu, kas katru vakaru riktīgi izvēdina guļamistabu neatkarīgi no tā, vai kāds tur jau salst vai nē. Tomēr viena lieta mani darīja bažīgu – kad sarāvos čokurā vai arī vienkārši saliku kājas kopā – vienu pāri otrai – man uzreiz palika karsti, es pat sāku svīst. Man agri no rīta ir jāiet staigāt ar suni, tāpēc nolēmu izmērīt temperatūru – man ir jāzina savu spēju robežas. 37,3! Tātad legāli slims! Vispār jau tas nav nemaz tik sūdīgi, jo mums ir traumēta apkopēja – viņa esot sasitusi ribas, autobusam strauji bremzējot – un es esmu nosolījies piedalīties mājas sakopšanā – izbirstēt vannas istabas. Tas nu man tagad iet secen – slimu cilvēku spīdzināt ar piespiedu darbu (spaidu darbiem) nedrīkst. Tik tālu viss labi, bet te uzradās viena problēma – man dikti sāka “lauzt kauli”. Brīžam pat šķiet, ka ceļgalu kaulus nelauž – tie ir jau pārlauzti. Sāp tik traki, ka nākas visu nakti mētāties no vienas pozas citā, tā arī nesajūtot nekāda atvieglojuma. 

No rīta 7.00 izmēru temperatūru vēlreiz – 37,8. Tātad slims esmu pat vairāk nekā legāli, būs jāatsaka visi pasākumi, kas šonedēļ ieplānoti. Jātiek uz kājām līdz 17. datumam vēlākais – tad braucam sildīties uz salām. 


Komentāri

Šī emuāra populārākās ziņas

Līdakas

Gavēnis

Ogriņš